dinsdag 7 juli 2020

Bee's de rest van het jaar


Lieve dames Lingelappers                                                           7 juli 2020

In deze gekke tijden, in dit gekke jaar willen we jullie graag op de hoogte houden van alle zaken die spelen rond de vereniging en in het bestuur van onze Lingelappers.
Natuurlijk hopen we dat jullie deze rare tijden goed doorkomen, niet ziek geworden zijn en gewoon fijn hebt kunnen quilten, lekker met de lapjes bezig kon zijn.
Maar nu hebben wij een vraag:
Afgelopen dagen kregen wij een berichtje van De Heul met de vraag of en wanneer wij weer bij elkaar zouden willen en kunnen komen. Natuurlijk waren wij er al heel veel mee bezig, hoe we ons verenigingsjaar zouden kunnen invullen.

Het is en blijft heel lastig. Wat kunnen we in een grote zaal waar eigenlijk door alle regels maar 15 a 16 personen maximaal in kunnen, allemaal anderhalve meter van elkaar af. Dan hebben we niet een hele ochtend of avond, er gaat tijd af voor het schoonmaken/ontsmetten van alles. We kunnen niet lekker rondlopen, bij anderen kijken (want die anderhalve meter afstand houden blijft !!) en ook de koffie en thee voorziening zal anders gaan. Ook zal gezellig babbelen met elkaar lastig worden – we moeten allemaal harder praten om de anderhalve meter afstand te overbruggen..
En dan is er nog de vraag, durven wij dit wel. We zijn toch allemaal een beetje een risicogroep (tenminste als ik naar mezelf reken… longproblemen gehad…) en daarmee moeten we zeker heel voorzichtig zijn.
Wanneer we bij elkaar willen komen kan dat dus alleen op de ochtend en de avond, er is geen mogelijkheid om in meerdere groepen over meer delen van de dag te komen. Dus echt alleen de ochtend en de avond..
Dat zou inhouden dat er maar een beperkt aantal dames kan komen op een Bee ochtend, ook in de avond is het zeker vol met het aantal dat er normaal al zou komt.
Het idee van het bestuur was eigenlijk als volgt:
We houden geen Bee’s meer dit jaar,
De contributie van dit jaar schuift door naar volgend jaar – dus volgend jaar een betaling voor maar twee maanden,
En we proberen er volgende jaar een mooi en werkzaam en gezellig quilt-jaar te maken met alle dingen die dit jaar niet konden.
Maar nu vragen wij jullie met ons mee te denken !! 
Natuurlijk weten we, zoveel mensen – zoveel meningen… maar we willen heel graag dat jullie je mening toch geven. Wij kunnen die dan verzamelen en zien wat jullie gedachten hierover zijn.
Willen we doorgaan met de Bee’s  (op welke manier dan ook) of gaan we een nieuwe frisse start maken in Januari 2021?

Zouden jullie na willen denken en je ideeen naar ons willen sturen?
Het mag naar het email adres van Tilly Verwaal  everwaal1955@kpnmail.nl

Zij bundelt dan alles en daarna kunnen wij met het bestuur hierover (digitaal) vergaderen en besluiten nemen wat te doen.

Heel graag jullie reactie vóór 24 juli 2020.
Veel quiltplezier deze rare zomer, blijf gezond en in elk geval tot ziens !!!

Het bestuur van de Lingelappers
Willy, Tilly, Corrie, Ans en Ingrid