vrijdag 15 april 2016

Workshop


Woensdag 20 april is het weer bee. Tijdens onze avond bee hebben we bezoek van Agnes Mijnhout van Minewood quilting. Zij verzorgd een workshop Crazy Quilting. en zij heeft ook haar quiltwinkel bij zich zodat we allemaal lekker kunnen snuffelen tussen de lapjes. Mocht je nu iets speciaals nodig hebben dan kun je dat via de mail/webshop bestellen bij Agnes en dan brengt ze dat mee tijdens de bee. Klik hier om op haar website te komen Minewood Quilting.


Wat moet je meebrengen voor de workshop:

-      Ondergrond materiaal om het blok op te maken, 20 x 20 cm (iets groter of kleiner mag ook). Verschillende materialen zijn geschikt.  L11 vlieseline werkt prettig, of een dunne katoen. Mul/kaasdoek werkt ook goed, maar dan is het verstandig om het met dunne vlieseline te verstevigen. De ondergrond zorgt ervoor dat je blok mooi vlak blijft als je gaat borduren.
-      Stoffen in je favoriete kleuren, 10 – 15 verschillende. Stroken van 20 – 30 cm lang en 6 – 8 cm breed werken het prettigst. Kies een variatie van licht, medium en donker en zorg ook voor een afwisseling van drukke en rustige stoffen. Op stoffen met weinig contrast (effen of een klein werkje), komt borduurwerk beter tot zijn recht dan op stoffen met een drukke print.
Crazy Quilting is ontstaan in de Victoriaanse periode, eind 19e eeuw. Crazy quilts uit die periode zijn gemaakt in traditionele, vrij donkere kleuren. Je kunt de techniek echter toepassen in iedere stijl: ik heb blokken gemaakt met moderne, frisse kleuren. Kies voor de stijl die jij leuk vindt!
-      Goede scherpe stofschaar.
-      Naalden en een neutrale kleur garen.
-      Borduurgarens in verschillende kleuren, b.v. splijtzijde of perle garen, nr. 8 (dikker) of nr. 12 (dunner). Wollen garens geven ook een mooi effect. Er zijn ook prachtige garens met doorlopende kleuren te koop, ook erg geschikt voor crazy quilten.
-      Borduurnaalden in verschillende maten (afhankelijk van de dikte van je draad) met een scherpe punt.
-      Vingerhoed. Je borduurt door een aantal lagen. Soms is het prettig om een vingerhoed te gebruiken om je naald erdoor te duwen.

Malletje

-      Print het malletje van de ongelijkzijdige vijfhoek en knip hem uit. Je kunt het malletje ook uit paternoplaat maken.