vrijdag 25 maart 2016

Goede Doel kiezenDe Leden van de avondgroep(de leden van de ochtend groep kunnen dat doen dat tijdens de bee van april) kunnen woensdag een stemformulier invullen voor de keuze voor het goede doel waarvoor we spullen gaan verkopen tijdens onze tentoonstelling oktober 2017.
Hieronder de goede doelen waaruit gekozen kan worden met een kleine omschrijving en een internet site erbij.
Geselecteerde goede doelen voor de tentoonstelling 2017.

1 Blauwe anemoon.
Een inloophuis  voor mensen met kanker en hun naasten voor Gorinchem en omgeving.
Het inloophuis biedt een warme ,veilige en gezellige omgeving waar mensen even zichzelf kunnen zijn, los van alle medische ballast.
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Je moet dan denken aan creatieve workshops en ontspanningsoefeningen.
Er is ook regelmatig een thema avond.
De organisatie is volledig afhankelijk van donaties, giften en legaten.
Meer informatie: www.deblauweanemoon.nl

2 Dierenasiel Gorinchem.
Stichting dierenasiel Gorinchem herplaatst honden katten en knaagdieren die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven.
In de meeste gevallen gaat het hierbij om de opvang van zwerfdieren. Deze dieren worden door de dierenambulance of particulieren gevonden en naar het asiel gebracht.
Stichting dierenasiel Gorinchem vangt ook dieren op die niet meer gewenst zijn. Er wordt ook hulp geboden als mensen problemen hebben met hun huisdier.
Meer informatie: www.dierenasielgorinchem.nl

3 Stichting hart voor vrouwen
Per dag overlijden meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat deze ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandienen dan bij mannen.
Deze stichting is opgericht door Angela Maas. Zij is hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Sinds 2014 zet de stichting zich in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen.
Deze stichting wordt niet gefinancierd door de overheid.
Meer informatie: www.hartvoorvrouwen.nl

4 Stichting Energy 4 all.
Deze stichting zamelt geld in om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen.
Daarnaast vragen zij aandacht voor energiestofwisselingsziekten in de ruimste zin van het woord en organiseren zij activiteiten voor kinderen met  een energiestofwisselingsziekte.
In Nederland worden wekelijks 1 tot 2 kinderen geboren met deze stofwisselingsziekte. De helft van de kinderen overlijdt voor hun tiende verjaardag.
Wat houdt deze zieke in?
Heel eenvoudig gezegd: Kinderen met deze ziekte hebben een defecte accu: Hij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, heel snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen.
De meest voorkomende klachten zijn: Epilepsie, spierslapte, spierspasme, ontwikkelingsachterstand en uitval van organen.
Voor hun onderzoek zijn ze volledig afhankelijk van giften van particulieren en het bedrijfsleven.
Meer informatie: www.energy4All.nl